Csoportos önismeret, önfejlesztés előnyei

Önismeret, önfejlesztés, miért jó csoportosan?

Mindegy, hogy az önismeretről, érzelmi intelligencia növelésről, érzelmi evés leküzdéséről, sportolásról, egészséges életmódról vagy épp a dohányzásról való leszokásról van szó, mindig érdemes fontolóra venni, hogy társakkal vágjunk bele.
Összegyűjtöttem néhány érvet a csoportos életmódváltás mellett. Nektek mi jut még eszetekbe?

Támogató légkör: Valahogy mindig könnyebb a tudat, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal, más is van, aki hasonló dolgokon megy keresztül, mint mi. Épp ezért az életmódváltás is könnyebb lehet, ha közösen csináljuk. Fontos, hogy a csoporttagokban legyenek közös pontok, ahol tudnak kapcsolódni, de eltérések is, hogy valódi, sokszínű támogató közösség lehessen.

Húzóerő: „Ma ehhez nincs kedvem, inkább kihagyom, majd holnap bepótlom…..” Sok próbálkozás bukik el ezzel a kezdettel, aminek remek ellenszere, ha van egy társ, vagy egy csoport, akikkel együtt haladunk. Húzóerő lehet a tudat, hogy más is erőt vesz magán és megteszi, amit kell, ahogy az elismerés is, amit a többiektől kapunk munkákért.

Pozitív megerősítés: Mindig jutalomértékű azon emberek megerősítése, akik tudják mekkora feladat valamit megtenni, vagy nem meg(t)enni. Hulla fáradtan rávenni magunkat egy sétára, befelé figyelésre, vagy épp nem összeenni bármit a hűtőből sok embernek nem nagy kaland. Azok tudják igazán értékelni és elismerni a befektetett munkát és létrejött eredményeket, akik hasonló úton járnak, hasonló kihívásokkal küzdenek.

És, hogy milyen a jó közösség?
Ahol őszintén lehet beszélni. Elfogadó és nyílt, miközben tiszteletben tartja az egyéni határokat. Ahol közösek a célok, de figyelembe veszik az egyén sajátosságait. Fontos, hogy a csoportvezető hiteles személy legyen, ismerje az utat, amin az emberek keresztül mennek, legyen csoportvezetői tapasztalata, tudja kezelni a nehezebb helyzeteket is, hogy a csoport minden egyes résztvevő előnyére és fejlődésére szolgáljon.

Márciusban egy érzelem- és stresszkezelő programmal készültem nektek, a JóLeszek Tudatos érzelem- és stresszkezelés 4 hetes on-line programmal. Tanuld meg, hogyan tudod jól érezni magad a bőrödben, csökkentve a stressz okozta belső feszültségeidet.
Szabadulj meg lépésről lépésre a stressz okozta feszültségtől, tanuld meg kezelni, a saját kezedben tartani az érzelmeidet.

Részletekért kattint ide:

JóLeszek Tudatos Érzelem- és stresszkezelő 4 hetes on-line program.

Egy különleges csoportos on-line módszer, ahol egy egymásra épülő rendszert kapsz meg jól feldolgozható lépésenként.

A program 2022. március 6-án indul, jelentkezni 2022. március 5. szombat 22.00 óráig lehet.
Kattints a részletekért és találkozzunk március 6-án, az első élő bejelentkezésünkön.

önszabotázs joleszek

A szerzőről:

Leskovics-Ortelli Andrea vagyok tanácsadó szakpszichológus. Diplomáimat a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán és az ELTE tanácsadó szakpszichológus posztgraduális képzésén szereztem. Hivatásom, hogy segítsek visszaszerezni az embereknek a normális, szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott étkezés képességét.
Ha jobban szeretnél megismeri, olvasd el bemutatkozásom, hallgasd meg a velem készült beszélgetést a Lánchíd rádió kettesben című műsorában,  vagy olvasd el a legújabb velem készült riportot.

Utoljára indul a csoportos 6 hetes életmódváltó program

Szeress jól! – Üzenet a testedtől

MIT TEHETEK TÚLEVÉS ELLEN?