Pszichológus vagyok és a célom, hogy segítsek  megtanulni normálisan enni.

Ha többet is szeretnél megtudni rólam, olvass tovább…

Leskovics-Ortelli Andrea

Mi késztet egy pszichológust arra, hogy elhízottakkal foglalkozzon?

Hogy más pszichológust mi késztet rá, nem tudom. Az én indíttatásom egy személyes történettel kezdődött. Túlevő voltam, extrém sokat képes voltam zabálni és ehhez kerestem segítséget. Nem találtam olyan komplex összetett pszichológiai rendszert ami segít megérteni a viselkedésemet és abban is segít, hogy változtathatok rajta. Mivel gyeden voltam első gyermekemmel időm volt rá, hogy szakirodalmat kutassak, elméleteket és gyakorlatokat próbáljak ki és megnézzem mi, hogyan és miért működik. Valahogy így kezdődött.

Aztán egyre többen kérték a segítségemet és én egyre mélyebbre ástam magam a témában.  Képzésekre jártam, szakirodalmat olvastam, kutattam a különféle forrásokat, nem csak pszichológia, hanem más tudományterületeken is.

Ma már hivatásomnak érzem, hogy túlevőknek, érzelmi evőknek segítsek, hogy egyre több emberhez eljusson, hogy a túlsúlynak lehetnek lelki okai, amikkel érdemes foglalkozni.

Milyen végzettséged van, kiktől tanultál, kik inspiráltak?

Tanácsadó szakpszichológus diplomámat az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szereztem, Pszichológus végzettségemet pedig a Szegedi Tudományegyetemen. A krízisintervenció állt sokáig közel hozzám, olyan szerencsés vagyok, hogy személyesen Hajduska Marianntól tanulhattam, aki az országban a legnagyobb szakértője volt a témának.
Az evés pszichológiai megközelítésében Lukács Liza könyve és elmélete adott sokat. Míg nemzetközi szinten Brian Wansink kutatásai és tanulmányai inspiráltak.

Mi az a kérdés, amit minden hozzád fordulónak felteszel?

Egy nagyon egyszerű kérdés: Mesélj magadról!

Akkor, mesélj magadról! 

3 gyermek édesanyja vagyok, jelenleg ez képezi az életem középpontját. Emellett tartok konzultációkat, képezem magam, készítem a honlapom, írom a cikkeim, rakom össze a tanfolyamok és workshopok anyagait. Nem vagyok hibátlan, ezt meg kellett tanulnom és el kellett fogadnom. Imádok tanulni, fejlődni, új dolgokat kipróbálni. Szeretek beszélni és tanítani, de legalább ennyire szeretek hallgatni és figyelni is.

A Lánchíd rádió Kettesben című műsorában beszélgettünk túlevésről, pszichológiáról, rólam. Hallgasd meg a teljes interjút a képre kattintva:

Kattints a képre és ismerd meg a JóLeszek Program teljes kínálatát:

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, szeretettel ajánlom a Trendalelke magazinban készült interjút, melyet itt olvashatsz:

Újra indul a JóLeszek 6 hetes on-line Életmódváltó Programom, kattints a részletekért: