Boldog Új Évet!

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ilyen izgalmas és változatos lett a 2019-es évem. Hogy mennyire változatos? Megpróbálom elmesélni mi minden történt velem 2 egyéni konzultáció között.

 • Számomra hatalmas élmény volt, hogy benne voltam a TV-ben! Egészen pontosan Jakupcsek Gabriella műsorában a Jakupcsek Pluszban meséltem az érzelmi evés és a túlevés lelki hátteréről. Majd nem sokkal később a Petőfi TV műsorában az A38-as hajón beszélgettem a fogyókúrákról.
 • Újságban is szerepeltem, idén nem csak cikkeket írtam, hanem riportot is készítettek velem. Így esett meg, hogy kecskeméti arc lettem a trendalelke.hu hasábjain.
 • Természetesen a cikkeimet továbbra is szorgalmasan írtam nektek. Nyomtatott sajtóban a Családinfó magazinban találkozhattatok írásaimmal, ahol elsősorban a családi élet, anyaság, gyermeknevelés, gyermekvállalás, párkapcsolat témakörében vetettem papírra gondolataimat.
  On-line magazinokban a trendalelke.hu és a malom magazinban olvashattatok tőlem.

Egyéni konzultációk mellett csoportos életmódváltó programokat vezettem. Három 6 hetes életmódváltó program fért bele a 2019-es évbe. Mind nagyszerű volt, izgalmas önismereti utazás az érzelmi evés és az érzelemkezelés világába.

Emellett rengeteg workshop, előadás és kerekasztal beszélgetés előadója voltam. Igyekeztem összeszedni mindet, remélem sikerült:

 • Keresztény szellemiségű előadásaimmal és csoportfoglalkozásaimmal elsősorban a LelkesítŐ ökumenikus családterápiás műhely szervezésén keresztül jutottam el hozzátok. Beszélgettünk megbocsátásról a párkapcsolatokban, gyermeknevelésről, szülői tekintélyről, érzelmekről és azok kezeléséről.
 • Az Ohana Gasztroklub és Főzőiskolában mi másról tarthattam volna előadást, mint az érzelmi evésről, a túlevésről és ezek lelki hátteréről. Mindkét előadás remekül sikerült, az előadások után a résztvevők finom és egészséges ételeket készítettek, miközben én rapid egyéni konzultációkat tartottam, végül a fenséges vacsora mellett kötetlenül beszélgettünk.
 • A gyermeknevelés mindig is a kedvenc témáim közé tartozott. Három gyermekes édesanyaként tudom, mennyire nem egyszerű, ha befeszülünk az anyaszerepbe. Megtalálni a határt a szigorúság és az engedékenység között, következetesnek és rugalmasnak lenni és még megannyi ellentmondás, amit érdemes feloldani, hogy élvezni tudjuk a családi életet. Épp ezért veszek részt évek óta a Születésünnep és a Hordozós hét eseményein. Minden évben tartok előadásokat és rövid konzultációs lehetőségeket biztosítok, hisz sokszor csak egy-két bizonytalan pontot kell megerősíteni.
 • 2019 év új témája az önbizalom lett. Összeállítottam egy Önbizalom workshopot, amivel a Család és Karrierpont, valamint az Énjövőm kecskeméti rendezvényén találkozhattatok.
 • Nőnek lenni jó! konferencia, Fashion reggeli, Trendalelke vállalkozónői reggeli csodálatos kecskeméti kezdeményezések, ahol a nőké a főszerep, ahol támogatjuk, segítjük, biztatjuk, inspiráljuk egymást.
  Olyan közösségeket építünk, ahová jó tartozni, ahová élmény megérkezni, ami feltölt energiával, optimizmussal, tettrekészséggel. Hálás és büszke vagyok hogy a 2019-es évben nem csak résztvevőként, de előadóként is részt vehettem ezeken a jeles eseményeken.

Nem csak előadtam és tanítottam, hanem tanultam is ebben az évben. A folyamatos egyéni és csoportos szupervíziók, esetmegbeszélések, szakirodalmi megosztók és önismeret mellett elsősorban a trauma és kríziskezelés területén mélyítettem el tudásom.
Tanácsadó szakpszichológus vagyok krízis szakirányon. Ez a szakmám, a munkám és a hivatásom. Ez az a része a pszichológiának, ami mindig is a legjobban érdekelt.
Érzelemregulációs és Trauma workshopokon vettem részt, majd egy igen merész ugrással megismerkedtem a nemzetközileg elismert, ám hazánkban még kevéssé ismert Brainspotting traumaoldó módszerrel. A módszer hihetetlenül hatékony, nagyban megkönnyítve és felgyorsítva a konzultációs munkát nem csak krízis, de sokszor érzelmi evés területén is.

És, hogy mi vár ránk 2020-ban?

Természetesen folytatom az egyéni konzultációs munkákat.

Fő munkahelyem továbbra is a Kecskeméti Családsegítő és Gyermekjóléti központ, ahol elsősorban szülőkkel foglalkozom. Gyermeknevelési problémák, családi konfliktusok, válás, gyász, különféle családi krízisek feldolgozásában segítek a központ ügyfeleinek.

A Kecskeméti Család és Karrierpontban 2020-ban is szeretettel várom azokat, akiknek lelki nehézségek (pl.:önbizalomhiány, alacsony önértékelés, családi konfliktusok) akadályozzák a munkavállalást vagy vállalkozásindítást.

Személyes és Skype-os egyéni konzultációra továbbra is van lehetőség szerda és pénteki napokon, előzetes időpont egyeztetés után. Kereshetsz érzelmi evés, túlevés, kríziskezelés, traumafeldolgozás, érzelemkezelés, Brainspotting, válás, párkapcsolati nehézségek, szakítás, gyermeknevelési, és az anya szerepből fakadó kérdésekkel.

Előadásokon és workshopokon is biztosan találkozhatunk majd. A házasság hete, a születésünnep, a hordozó hét már most biztos pontok, ahol felbukkanok.
Sokan kértétek és igyekszem teljesíteni, hogy minden hónap elején kiírom, hogy hol, mikor, milyen programokon találkozhatunk.
Ha szeretnél felkérni, hogy tartsak előadást, csoportos foglalkozást valamelyik témámban, keress a hello@leskovicsandrea.com e-mail címen.

A nagy sikerre való tekintettel idén is lesz JóLeszek 6 hetes Életmódváltó program. Az első január 19-én vasárnap indul, a jelentkezéseket megnyitottam:
új résztvevőként itt tudsz jelentkezni,
ha ismétlő vagy, akkor pedig ide kattints. 

A folyamatos tanulás továbbra is a mindennapjaim része marad, új tudásomat átadom, használom az egyéni konzultációkon, csoportos foglalkozásokon és természetesen a 6 hetes programokon is.

Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan kíváncsiak vagytok rám, megtiszteltek bizalmatokkal, támogattok, szerettek. Nagyon boldog új évet kívánok nektek. Találkozzunk 2020-ban!

Szeretettel üdvözöllek:
Leskovics-Ortelli Adni
Tanácsadó szakpszichológus

A szerzőről:

Leskovics-Ortelli Andrea vagyok tanácsadó szakpszichológus. Diplomáimat a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán és az ELTE tanácsadó szakpszichológus posztgraduális képzésén szereztem. Hivatásom, hogy segítsek visszaszerezni az embereknek a normális, szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott étkezés képességét.
Ha jobban szeretnél megismeri, olvasd el bemutatkozásom, vagy hallgasd meg a velem készült beszélgetést a Lánchíd rádió kettesben című műsorában.

Utoljára indul a csoportos 6 hetes életmódváltó program

Szeress jól! – Üzenet a testedtől

MIT TEHETEK TÚLEVÉS ELLEN?