Miért futnék a nasi elől?

Annyira vagány, hogy tudom mi a bajom, az is, hogy mit tehetek ellene és ülök  kanapén egy fél marék ropival, azon agyalva, hogy ezt most miért csinálom…..
Kezemben a telefon és olvasom a fogyókúrás fórumokat (én ezeket nézem sorozatok helyett 🙂 ). Látom a kemény munkákat, a sikersztorikat, örülök mások örömének, tanulok mások hibájából, kiakadok a hülyeségeken és rágcsálok. Kicsit perverz 🙂 Egy időben a fittness műsorokat néztem vacsora közben, de erről gyorsan leszoktam.

Tudod, mi van? Túl sok a szabály! Túl sok figyelem irányul az evésre és a külsőre. És ezt rengetegen kihasználják. Mennyivel könnyebb kalóriákat számolgatni, lisztmentes kenyeret sütni, hatvanadik csodaprogramba belefogni, mint szembenézni saját magunkkal.
Én például szeretem a ropit. És szeretek netes fórumokat olvasni és van, hogy összekötöm ezt a kettőt. De nem vagyok hajlandó lelkiismeret furdalást érezni miatta. Mert attól rosszul leszek és akkor jön a késztetés, hogy faljak.
Hála Istennek, nincs ételallergiám, sem érzékenységem, jó az emésztésem és fizikailag is nagyjából rendben vagyok. Ez nem jelenti azt, hogy következmények nélkül bármit és bármennyit ehessek, de azt igen, hogy pár naponta fél marék ropival nincs gond. Ha meg tudok állni.
Tudod, mire jöttem rá? Ha nem stresszelem magam azon, hogy ez tilos, akkor simán meg tudok állni. Egyszerűen azért eszek ropit, mert szeretem. Ennyi.

Miért futnék a nasi elől?

Egyébként, egy nagyon érdekes cikket olvastam a mozgás jótékony hatásairól, ami elgondolkodtatott. A cikk végén letettem a telefonom, felvettem a futócipőm és elmentem futni. Nem lelkiismeret furdalásból, nem fogyási céllal. Csak azért, mert jól esett. És csak annyit, amennyi jól esett. Fél marék ropi és 2 km. Mindkettő jó volt, és egyik mögött sem volt semmi.

Csodálatos ez a szabadság. Fantasztikus, hogy megérkeztem idáig. Rengeteg munka van mögötte, megérte. Most azon dolgozom minden erőmmel, hogy veletek is meg tudjam osztani, a lehető legegyszerűbb módon, és leghatékonyabban, azt, hogy hogyan érhetitek el ezt a szabadságot. Mert megérdemlitek 🙂

Biztatáshoz nyomj egy like-ot! Kérésed, kérdésed hozzászólásban felteheted.

Tetszett? Oszd meg!

Kérdésed van?

Tedd fel hozzászólásban, vagy írj a hello@leskovicsandrea.com-ra.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..