Új év, új(ra) programok!

Sokadik éve minden januárt programmal indítok. Izgatottan készülök rá, gyakran már a két ünnep között, az esti elcsendesedésekben a karácsonyfa fényei mellett írom a jegyzeteimet.

Idén kicsit más volt. A 2023-as év olyan sokra sikerült, hogy a decemberi pihenést nagyon komolyan vettem, annyira, hogy még a januárba is belelógott.

Aztán győzött a lendület, a tenni akarás, a csoport ereje és belefogtam újra a tervezésbe.

Nem volt egyszerű. Ennyi áthúzott, széttépett, összegyűrt papírt rég láttam magam körül. Januárban mindig életmódváltót csinálok, most is azt kell. De milyet? Milyen újdonságot tudok még mondani? Hogyan tudnék jobban motiválni? Mi az, amiben mélyült a tudásom az elmúlt egy évben?

Hogy miben? Az érzelmekben.

Abban, hogy felismerjem, gyötröm magam. Épp szorongok, és küzdök, hogy elég jó legyek. Nini, egy megfelelési kényszer, milyen érdekes, dühöt is érzek mögötte és tehetetlenséget, ami már hozza is a jól ismert gyomorérzést, melyet olyan sokáig éhségnek címkéztem.

Amiben a legtöbbet fejlődtem az elmúlt évben, az az érzelmek tanítása. Felismerni, megismerni, megszelídíteni, elcsendesíteni.

Idén januárban kihagyom az életmódváltót, és minden energiámat egy új érzelemkezelő programba fektetem. Létrehoztam egy teljesen új 21 napos önismereti programot.

Önismereti, mert az érzelmeink teljesen természetes lelki reakcióink, hasonlóan, mint ahogy a tüsszentés vagy a csuklás egy testi reakció. Az érzelmeink megismerésén keresztül önmagunkat tudjuk mélyebben megismerni, jobban elfogadni egy új, jobb életminőséget létrehozni, ahol sokkal kevesebb pótcselekvésre van szükségünk.

Azért 21 napos, mert egyes elméletek szerint 21 nap kell egy új szokás megszilárdításához. Én pedig azt szeretném, hogy az érzelmekhez való újfajta kapcsolódásotok legyen egy olyan új szokásotok, amely könnyedebbé teszi a napjaitokat.

Hamarosan kezdünk, február 10-től indul az Érzelmek a mindennapokban  – 21 napos önismereti program, várlak benneteket nagy szeretettel!

Részletek és jelentkezés:

A szerzőről:

Leskovics-Ortelli Andrea vagyok tanácsadó szakpszichológus, fogyókúrás terapeuta. Diplomáimat a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán és az ELTE tanácsadó szakpszichológus posztgraduális képzésén szereztem. Hivatásom, hogy segítsek visszaszerezni az embereknek a normális, szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott étkezés képességét.
Ha jobban szeretnél megismeri, olvasd el bemutatkozásom, vagy hallgasd meg a velem készült beszélgetést a Lánchíd rádió kettesben című műsorában.

Kérdésed van?

Tedd fel hozzászólásban, vagy írj a hello@leskovicsandrea.com-ra!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MIT TEHETEK TÚLEVÉS ELLEN?