Diéta decemberben? Ugyan már!

Diétázni decemberben? Tuti csalódás. Túl sok a feladat, túl sok mindenre kell figyelni, túl sok a csábítás. Csak akkor állj neki, ha kifejezetten el akarod rontani a következő heteket…..

De akkor mi legyen? Kezdődhet a dőzsölés, a vég nélküli eszem iszom? Végre mindent  szabad és bármit megehetsz?

Először is bármit megehetsz. Soha semmi nem volt tilos. Van pár dolog, amit ha a józan eszedre hallgatsz nem  veszel a szádba (pl: mérgező vagy rossz ízű, evésre alkalmatlan dolgok), de tilosnak semmi sem tilos.

Másodszor, az, hogy nem diétázol, nem jelenti azt, hogy érdemes lenne össze vissza enni mindent. Mértékkel, a józan eszed használva, önmagadra figyelve, görcsölés nélkül.

Milyen egyszerűen hangzik, igaz? Egyél annyit, amennyire a testednek szüksége van. Tarts mértéket, de nem kell, hogy tiltottként gondolj bármire. Lehetséges?

Persze, hogy lehetséges. Csak ehhez nem akaraterő és csodaszerek kellenek, hanem türelem és önismeret. Te is képes vagy rá.

A december csodás lehetőség, hogy elkezdd megismerni magad. Az evési szokásaidat, a családod evési szokásait, az étkezéshez kapcsolatos hiedelmeidet. Vagy épp az érzelmeket, amik az evéshez kötődnek, amik éhessé tesznek, amik falásra késztetnek.

Hiszen a december szélsőséges érzelmekben és családi, baráti találkozókban gazdag hónap. Tökéletes terep a megfigyelésre. A változtatást ráérsz januárban is elkezdeni.

Mégis mit és hogyan érdemes decemberben megfigyelned?

  • Mikor és mennyit eszel?
  • Hogyan terítesz?
  • Mekkora a tányérod?
  • Miből eszel?
  • Hányszor szedsz?
  • Milyen ételeket eszel szívesen?
  • Mit teszel a maradékkal?
  • Hogy érzed magad evés közben, és utána?

Tovább is van, mondjam még?

Ha érdekel az evési szokásaid feltérképezésének módja és az, hogyan változtathatsz – neked szól a JóLeszek Rossz evési szokások Minitréning. 

Ez egy internetes on-line tudáscsomag, amit bárhonnan, bármikor elérhetsz. Nem kell letöltened, nem kell magaddal vinned. Elég belépned a zárt internetes oldalra és már olvashatod is.

A leckékből kiderül, hogyan ismerheted fel rossz evési szokásaidat és az azokhoz kapcsolódó hiedelmeidet (erre szuper időszak december). És azt is megtudod, mit kezdj velük, hogyan változtass (erre ráérsz, majd januárban).

Érdekel?

Itt megnézheted!

Kérdésed van?

Tedd fel hozzászólásban, vagy írj a hello@leskovicsandrea.com-ra!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MIT TEHETEK TÚLEVÉS ELLEN?