Érzelmes karácsonyt!

 A karácsonyfa körül van-e helye más érzelemnek is, a boldogságon kívül?

Boldog Karácsonyt! – mondjuk ki napjában több tucatszor. De vajon mitől lesz boldog?

Neked miről szól a karácsony?
Egy pillanatra csendesülj el és képzeld el, neked milyen lenne az ideális karácsony, hol lennél, kik lennének körülötted, mi történne, hogyan éreznéd magad?

Ez egy csodálatos vágyott állapot, ami ha nincs túl messze a valóságtól, arra ösztönöz, hogy tegyél az eléréséért. De ha elérhetetlen messzeségben van, akkor csak szomorúságot, bosszúságot, frusztrációt okoz.

Mi mindent érezhetünk karácsonykor?

Ebben az időszakban több tucat cikk foglalkozik azzal, hogy ne akarj tökéletes Karácsonyt. Egyetértek velük, a kevesebb tényleg több, lassíts le.
De én most nem erről szeretnék neked írni, hanem az érzelmeidről.
Mert attól, hogy 8 fogásos menü helyett csak 2 fogás lesz az asztalon, lehet, hogy stresszmentesebb lesz a készülődés, de nem feltétlen lesz boldog az ünnep.

A boldogság nem csak azon múlik, hogy a vágyott állapot és a valóság mennyire van közel egymáshoz. A boldogság azon múlik, hogy meg merem-e élni az érzelmeimet. Hogy megengedem-e magamnak, hogy karácsonykor (is) mindenféle érzelmeim legyenek. Mert lesznek, az biztos.

Nincs olyan karácsony, ami elejétől a végéig mosolygós, ünnepi, áhítattal teli.

És nem is kell, hogy legyen. Van olyan szeretted, aki már nem él, vagy csak messze van, beteg, vagy haragban vagytok, van valaki, aki miatt szomorú leszel. És ez így van jól, az ünnepbe belefér a szomorúság is.

És lesz olyan, hogy bosszús leszel, mert nem úgy sikerült, eltört, odaégett, elszakadt, nem ért ide, leverte, vagy eldőlt…. és ez így van jól, mert az ünnepbe belefér a bosszúság is.
Lehetsz haragos, dühös, csalódott, magányos, ideges, szomorú, elkeseredett. Ezek is a te érzelmeid, engedd meg magadnak, hogy átéld őket. 

Aztán gondolj azokra a dolgokra amelyek igazán fontosak neked, azokra amelyekért hálás lehetsz. És légy hálás. És légy boldog is, vedd észre azokat az apró és hatalmas csodákat, melyek melegséget hoznak a szívedbe és örülj nekik őszintén.

Légy boldog, mindenféle csodás és gazdag érzelmekkel a szívedben, mert mind hozzád tartozik. Engedd meg magadnak ezt a csodát és valóban boldog karácsonyod lesz.

Érzelmekkel teli, áldott Karácsonyt kívánok Neked!

Kérdésed van?

Tedd fel hozzászólásban, vagy írj a hello@leskovicsandrea.com-ra!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MIT TEHETEK TÚLEVÉS ELLEN?