Érzelmek és a túlevés előadássorozat

Az érzelmi evésről és a túlevésről nem lehet eleget beszélni, én is folyamatosan tanulom, ahogy egyre mélyebb szintjeit ismerem meg a témának.
Mostani előadássorozatom célja, hogy felismerd, mi rejtőzik a te túlevésed mögött. Hogy végre fogyókúrák, önsanyargatás, csalódások helyett ráébredj, mit üzen neked a tested és a lelked a túlevéseiddel. Mert ha felismered a problémát, akkor már nem a tünetet akarod kezelni.

Az előadások csütörtökönként 18.00 órától lesznek Zoom-on megtartva. A téma az érzelmi evés.
Hogy épp melyik érzelem, az hétről hétre változik, aktuális kívánságaitok alapján.

Pár lehetséges téma:

Stressz:
Arról, hogy mi okozza a stresszevést, és mit tehetünk ellene… Miért hatékony az evés a stresszszintünk csökkentésére, és mi minden lehet hatékony az evésen kívül?

Vagy

Szorongás:
Arról, hogy a szorongás mire való, miért érezzük és hogyan vezet túlevéshez… Tényleg baj jön és a szorongás a megérzés egy fajtája, vagy épp belülről ijesztgetjük magunkat, hogy egy vélt vagy valós veszélytől távol maradjunk?

Vagy

Szégyen:
Arról, hogyan vezet érzelmi evőknél a bűntudat, a nem vagyok elég jó érzés egy idő után a biztos túlevéshez. Hogy miért jelent az evés ilyen esetekben biztonságot és hogy az emiatt fellépő belső feszültség miatt hogyan szabotálódnak hosszú távon az életmódváltás, vagy fogyókúrás próbálkozások.

Vagy

Frusztráció, tehetetlenség:
Arról, hogy miért mérgező a tehetetlenség , mit jelent pontosan a frusztráció és hogyan vezet mindez túlevéshez a mindennapokban. Milyen módon küzdhetünk meg vele, hogy ne az evés legyen a cselekvés, hanem tényleg önmagunkért tegyünk végre?

Vagy

Evés, mint érzéscsillapítás:
Arról, mit is jelent a túlevés, mint érzéscsillapítás. Hogyan működik az érzelmi evés, mint fájdalomcsillapító, honnan ismerhetjük fel, ha az evést használjuk érzelmeink csillapítására, kezelésére? És mit tehetünk, ha ezentúl másként szeretnénk?

Az előadás utolsó fél órájában válaszolok az előre feletett és az előadás során felmerülő kérdéseitekre.

A témák sorrendjéről szavazni itt tudsz: Szavazok

A szerzőről:

Leskovics-Ortelli Andrea vagyok tanácsadó szakpszichológus, fogyókúrás terapeuta. Diplomáimat a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán és az ELTE tanácsadó szakpszichológus posztgraduális képzésén szereztem. Hivatásom, hogy segítsek visszaszerezni az embereknek a normális, szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott étkezés képességét.
Ha jobban szeretnél megismeri, olvasd el bemutatkozásom, vagy hallgasd meg a velem készült beszélgetést a Lánchíd rádió kettesben című műsorában.

Kérdésed van?

Tedd fel hozzászólásban, vagy írj a hello@leskovicsandrea.com-ra!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MIT TEHETEK TÚLEVÉS ELLEN?