No nasi kihívás 2018

Decemberben önmegtartóztatni? 

Ugyan már! Ez a hónap a csokiról, a szaloncukorról, a forralt borról és úgy általában az evésről, ivásról, vásárlásról szól egyre több embernek.

Neked is?

Kibírsz egy hetet nasi nélkül?

Nem arra kérlek, hogy ne egyél sütit, hogy teljesen fogd vissza magad. Csupán egyetlen feladat van: Két étkezés között ne egyél semmit!

Menni fog?

Decemberben még azok is hajlamosabbak össze-vissza enni, akinek alapvetően rendben van az étkezések. Azoknak pedig, akik hajlamosak a túlevésre, érzelmi evésre ilyenkor szinte biztosan elcsúszik az evésük.

Túl sok a kísértés és túl sok a finom falat. Így a rendszeres és rendezett evésből karácsonyra egy keszekusza, szinte egész nap tartó csipegetés és evésfolyam lesz.

Apró pici tudatos lépésekkel azonban könnyen megvédheted magad attól, hogy karácsonyra ne menjenek össze a ruháid. És attól, hogy ne érezz magadban késztetést Szenteste és az azt követő nyugisabb napokban, hogy felfalj mindent és bármit, ami a közeledbe kerül.

Ehhez egy egyszerű lépés, hogy két étkezés között nem eszel semmit. Se csokit, se szaloncukrot, se sütit, se gyümölcsöt, tényleg semmit. Főétkezéseknél természetesen ehetsz bármelyikből. Nem célom, hogy lefogyasszalak, vagy megkínozzalak, csupán annyi, hogy növeljem a tudatosságod evés terén.

A kihívás a következő:

December 10 és 16 között NO NASI. Azaz semmi étkezések közti csipegetés.

Neked menni fog?

Gyere és csatlakozz Facebook eseményünknél is!  

A szerzőről:

Leskovics-Ortelli Andrea vagyok tanácsadó szakpszichológus. Diplomáimat a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán és az ELTE tanácsadó szakpszichológus posztgraduális képzésén szereztem. Hivatásom, hogy segítsek visszaszerezni az embereknek a normális, szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott étkezés képességét.
Ha jobban szeretnél megismeri, olvasd el bemutatkozásom, vagy hallgasd meg a velem készült beszélgetést a Lánchíd rádió kettesben című műsorában.

MIT TEHETEK TÚLEVÉS ELLEN?

ISMERD MEG A JÓLESZEK PROGRAMOK TELJES KÍNÁLATÁT!