Közeledek a végéhez. Az eredmények egyre látványosabbak, kilóban centiben a vártnál is jobban teljesítek. Ami külön meglepett, hogy a bőröm is sokkal szebb és mintha az allergiám is csillapodott volna. De legalább ilyen jó dolgok történtek lelkileg is. Egy csomó apróságra és jó néhány nagy dologra rájöttem, a felismerésen túl a változásig és változtatásig is eljutottam.

Erre talán a legjobb példa tegnapi nap. Balatonon voltunk a családdal, ahol bár sokan tudták mit csinálok, mégis kedvességből, megszokásból, szeretetből rendszeresen megkínáltak mindenfélével. Ezekből az utóbbi időben gondolkodás nélkül vettem, most úgy el tudtam utasítani, hogy nem éreztem azt, lemaradok valamiről. Emlékeztettem magam, hogy

a változatosság nem az ételekben, hanem az élményekben van.

Működik.

Ünnepeltünk is a férjemmel, kettesben átmentünk az Északi partra,  szerelembe estem Badacsonyba. A meghitt ebédet sem hagytuk ki, lemondás érzése nélkül tudtam a megszokott nehezebb ételek helyett a könnyebb fogásokból választani. De akkor sem volt lelkiismeret furdalásom, amikor pár falattal megkóstoltam a négysajtos pizzát. Lehet úgy is ünnepelni, hogy nem az ételeken van a hangsúly és a legfinomabb falatokból is meg lehet hagyni, ha már eleget ettünk belőle.
Elméletben régóta tudom ezeket, de ilyen tökéletesen a gyakorlatba átültetni most sikerült először.

Ünnepelni úgy, hogy nem az ételen van a hangsúly

A program holnap véget ér, ilyenkor jön a nagy kérdés, mi lesz ezután? A régi életmódomhoz biztosan nem térek vissza. De nem akarok mindent megváltoztatni. Egészen biztosan nem fogok kétfélét főzni és aszkéta sem leszek.
Elővettem a füzetem és alaposan végigolvastam többször is, végigvettem mik a legnagyobb problémagócok. Ezekre kell első körben koncentrálnom. Most a saját programom és a saját módszereimet alkalmaztam. A következő dolgokra jutottam:
Rossz szokások tekintetében a reggeli igen előkelő helyet foglal el nálam, fáradtan, ráérős reggeleken képes vagyok hatalmas mennyiségeket megenni. Rohanás esetén pedig simán kihagyom a reggelit, ami délig nem is jelent problémát, itt viszont ha nem vagyok észnél nagyon el tudok csúszni.
Egyhangú vagy nagyon stresszes időszakokban a folyamatos nassolásra veszélye fenyeget. Ezek azok a veszélyek, amik megelőzésére elsősorban készülnöm kell.

A részletes stratégiával holnap érkezem!

Biztatáshoz nyomj egy like-ot! Kérdésedet, kérésedet hozzászólásban, vagy a hello@leskovicsandrea.com címre írva tedd fel.

Az emberkísérletet teljes anyagát a következő linken éred el:
http://leskovicsandrea.com/lefogyok