Lehetek más?

Lehetek más?
Évek, évtizedek óta ugyanúgy működöm, a rendszer kész, stabil, kiszámítható, tudom, mi után mi következik. Mondjuk nem mindig kellemes, néha beleszaladok egy-egy pofonba, csalódásba, rossz érzésbe, de még ez is ismerős, tudom a forgatókönyvét.
Mi lenne, ha változtatnék? Megtehetem? Nem lesz rosszabb? Mi vár rám az ismeretlenben?
Változni, változtatni, másként működni nem könnyű. Számtalan kérdést vet fel, szorongást okoz a bizonytalanság, mégis megéri belevágni és végigvinni.
A kezdeti izgalmak mellett gyorsan megjelenik a kétely.
Meddig mehetek el? Mi vár rám az ismeretlenben? Ugyanaz a személy leszek, aki előtte voltam? Nem veszítem el az önazonosságomat?
A válasz valahol a vágyban rejlik. Vágyom azt az új életmódot? Mi lesz benne jó nekem? Mekkora szabadságot ad, már a tudat is, hogy dönthetek másként? Hogy kiléphetek a mókuskerékből? Hogy nekem is jár az, hogy boldog legyek?
Mert jár.
A Boldogság mindenkinek jár. A kérdés, hogy mennyit teszünk azért, hogy megtapasztaljuk.
Merünk-e belevágni valami újba? Tanulni, fejlődni, új, az eddigiektől merőben eltérő tapasztalatokat szerezni van bátorságunk? Megtennénk ennyit Önmagunkért? Tudnánk magunkról jól gondoskodni? Bátorítva, támogatva?
Teljesen mindegy, hogy életmódváltásról, párkapcsolati minták felülírásáról, új szakma szerzéséről, vagy évtizedes viselkedés-, érzelemkezelés- és gondolkodási minták tudatos felülírásáról van szó. Ha Önmagadért teszed, tedd meg!

A szerzőről:

Leskovics-Ortelli Andrea vagyok tanácsadó szakpszichológus, fogyókúrás terapeuta. Diplomáimat a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán és az ELTE tanácsadó szakpszichológus posztgraduális képzésén szereztem. Hivatásom, hogy segítsek visszaszerezni az embereknek a normális, szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott étkezés képességét.
Ha jobban szeretnél megismeri, olvasd el bemutatkozásom, vagy hallgasd meg a velem készült beszélgetést a Lánchíd rádió kettesben című műsorában.

önszabotázs joleszek

Kérdésed van?

Tedd fel hozzászólásban, vagy írj a hello@leskovicsandrea.com-ra!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MIT TEHETEK TÚLEVÉS ELLEN?