Kilók ellen mi használ?

“Azok a fránya kilók. Tíz le, öt fel…. aztán még felugrik öt, meg még kettő, mert már olyan mindegy. Majd holnaptól.
Holnaptól minden más lesz, figyelek, hogy mit eszek, nem lazsálom el a mozgást. De melyik holnaptól?
És miért van az, hogy nagy nehezen leküzdöm, majd belehalok, aztán mire észreveszem, már eltűnt a siker nagy része?”
 
Talán mert fogyózol.
Az elhízás legfőbb oka ugyanis nem más, mint a fogyókúra. Testileg és lelkileg is tönkreteszed magad a megvonásokkal. Kibillented tested egyensúlyát és az általad vágyott, de tiltott ételeknek olyan érzelmi energiákat adsz, amit normál esetben soha nem tennél.
Ha valamit tilos, arra vágyunk. Ha valami finom, de nem szabad, rögtön megkívánjuk. Csak annyival, hogy azt mondom: Ne! …. azonnal a tudat fókuszába lép.
 
Tegyünk egy próbát:
 
Ne gondolj a rózsaszín elefántra!
 

Persze, te nem vagy olyan, te nem gondoltál….mire is?

Ja igen, a rózsaszín elefántra.

Ne gondolj a rózsaszín elefántra!

Hát hogy ne gondoltál volna.

Ha erősen nem akarsz gondolni valamire, akkor már rá is gondoltál.

 
Így van ez a kajával is. Ha valami tiltólistára kerül, rögtön akarod.
Mint én a csokis fánkot. Amúgy nem is szerettem. Egész odáig, míg meg nem tudtam milyen sok kalória van benne és hogy mennyire el lehet tőle hízni. Akkor eldöntöttem, hogy soha nem eszem ilyet. Mind a 17 évemmel ez egy rettentő komoly elhatározás volt.
Eleinte rendbe is ment minden. De nap nap után eszembe jutott, hogy nem ehetek csokis fánkot.
Elkezdett hiányozni, úgy éreztem lemaradok valamiről. Vágyni kezdtem rá.
Mikor a barátnőm anyukája megkínált, rögtön hármat kértem, hisz olyan hosszú ideje lemondtam már róla. Valamiről, amit nem is szeretek. Az az érdekes, hogy azóta  is szeretem a csokis fánkot.
 
Ma már nem tiltok semmit. Te se tedd. A tiltással kiveszed a kontrollt a kezedből és a vágyaid kezébe teszed.
 
Ennél sokkal egyszerűbb dolgot csinálok. Valamit, ami annyira könnyűnek tűnik, a megvalósítása azonban legalább ilyen könnyen kudarcba fullad.
 
Hihetetlenül egyszerű. De lassú. Nem fogsz tőle 5 hét alatt 11 kilót fogyni. Nem fogod azt érezni, hogy most csinálsz valamit. Nem lehet tőle a fogyókúrán kattognod, hogy eltereld a gondolataidat más egyébként sokkal fontosabb problémáidról.
 
Én heti fél kilókat fogytam, és volt hogy aztán egy darabig semmit. Több mint 25 kiló mínusszal aztán elégedetlen lettem és gyorsítani akartam. Mindenféle maszlaggal körítve, ámítottam magam és gyorsan fogytam 5 kilót, 3 már visszajött 😀
 
 
Sokat tanultam azalatt a pár hét alatt magamról, de őszinte leszek, nem volt olyan, amit már ne tudtam volna. Olyan meg végképp nem, amiért megérte volna kínoznom magam. Én ennél sokkal többet érek nekem.
 

Szerencsére eszembe jutott, hogy nem sietek sehova.
 
Miután abbahagytam önmagam ámítását és hülyeségem miatt vertem egy darabig a fejem a falba, tükörbe néztem. Röhögtem egy jót és eszembe jutott, hogy nekem van egy nagyon jól működő módszerem.
 
Megigazítottam a koronám és továbbmentem.
 
Folytattam a módszerem ott, ahol abbahagytam és működik. Tökéletesen.
Sajnos így szembe kell néznem azokkal a dolgokkal, amik elől a rapid fogyókúrámba menekültem. De ez van, nagy lány vagyok, ezzel is elbírok. 
 
Ha megmondom mi a módszerem, fogni fogod a fejed. 
 
 
Pedig olyan egyszerű:
 
 
Mértékletesség.
 
 
Tényleg ennyi, csodákra képes. Csak meg kell tanulni. Vagyis nem kell megtanulni. Mindenki képes rá. Igen, Te is!
Az előfordulhat, hogy már nem emlékszel, hogyan kell. Ahogy az is megtörténhet,  hogy egy csomó érzelmet, vagy épp szükségletet pakoltál az evésre. Lehet a motivációd nincs rendben. Esetleg valamilyen tudatalatti belső gát akadályoz (képzeld, mit fogtunk nemrég: “nem érdemlem meg a boldogságot” – na ilyen belső fékkel próbálj meg lefogyni).
 
A lényeg, hogy tudod, hogy kell. Csak vissza kell találnod hozzá. A mértékletességhez.
 
Erre tettem fel az életem, hogy ebben segítsek. Kövesd tovább a blogot, mert mesélek mi minden akadályozhat, ahogy arról is, mit tehetsz ellene. Kezdetnek töltsd le a 10+1 tippet, ha még nem tetted meg. A többi szuper anyag pedig mostantól folyamatosan érkezik a blogba!

Kérdésed van?

Tedd fel hozzászólásban, vagy írj a hello@leskovicsandrea.com-ra!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MIT TEHETEK TÚLEVÉS ELLEN?