Barion Pixel

Érzelmi evés lelki háttere

Hogyan segíts szakszerűen a gyakorlatban? – továbbképzés segítő szakemberek számára

Továbbképzés :

 • Táplálkozási tanácsadóknak

 • Dietetikusoknak

 • Személyi edzőknek

 • Mentálhigénés szakembereknek

 • Coachoknak

Hivatásod, hogy segítsd az embereket életmódot váltani, lefogyni, formálódni, egészségesebbé válni? 

Biztos vagyok benne, hogy segítő szakemberként a tudásod legjavát adod a hozzád fordulóknak. Mindent megteszel te is, és látszólag ők is, mégis vannak olyan emberek akik – bár próbálnak és akarnak – mégsem jutnak sokkal közelebb a céljukhoz. 

Életmódváltás, fogyás, mozgás, étrend…de valami hiányzik. 

Te is találkoztál már olyan klienssel, ügyféllel, akivel hiába dolgoztál, egy adott szintnél tovább nem mozdult, hanem stagnált? Pedig te minden tőled telhetőt megtettél, elmentél a szakmai tudásod határáig, sőt, talán elkezdtél utánaolvasni, mi lehet a megakadás oka. Talán az is eszedbe jutott, hogy te rontottál el valamit…

Pedig erről szó sincs!

Nem, nem az akaraterő és főleg nem a kitartás hiánya volt az ok. 

Hanem a lelki oldal. 

Számos túlevéssel küzdő embernél az érzelmi evés olyan mértékben elhatalmasodott, hogy egyszerű akaraterővel még a legjobb szándékú és legnagyobb tudású segítő mellett is csak nehezen halad előre. 

Az érzelmi evésről azonban nem tanítanak. Egyik szakképzésnek sem eleme. Megtanítják, hogyan tápláljuk, hogyan mozgassuk és gyógyítsuk a testet, a lélek viszont kimarad. Pedig a lélek hatalma a test felett nagyobb, mint gondolnánk. 

Amikor egy érzelmi evés bekapcsol, eltűnik a racionalitás, nincs kontroll, nincsenek hosszútávú célok, sem következmények. Csak az itt és most van, szinte elvakultan enni kell.

Aki olyan szerencsés, hogy nem érintett ebben a problémában, csak nehezen érti meg, mi megy végbe ilyenkor. Ahogy az utána következő mardosó bűntudatról, kétségbeesésről, szégyenről is csak sejtései lehetnek. Egy érzelmi evésben érintettnek azonban ezek valódi problémák, amik felett nem lehet és nem is szabad legyinteni.

Leskovics-Ortelli Andrea vagyok, tanácsadó szakpszichológus, érzelmi evésben érintett. 

Diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem 2007-ben, Tanácsadó szakpszichológusi diplomámat az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen 2012-ben.

Több, mint 20 éve tartok segítő beszélgetéseket, 16 éve dolgozom pszichológusként, több, mint 10 éve kutatom a túlevés és az érzelmi evés pszichológiai hátterét.

Nagyon szép eredményeket érünk el az ügyfeleimmel egyéni és csoportos munka folyamán is. Ami hiányzik, az a testi oldal. Nem vagyok edző, sem táplálkozási szakember. A hatékony edzésben, a személyre szabott étrendben nem tudok segíteni. Ehhez keresek olyan elhivatott szakembereket, akik tudnak rendszerben gondolkodni, és elhivatottak a hozzájuk fordulók megsegítésében. 

Sokszor számolnak be arról ügyfeleim, hogy félnek fogyást segítő szakemberekhez fordulni. Amikor a segítő nem érti a lelki folyamatokat, a legnagyobb jóindulattal is mondhat, tehet olyat, ami megriasztja, megbántja ügyfelét, aki ilyenkor a legtöbb esetben visszavesz a teljesítményéből, szabotálni kezdi a közös munkát, vagy akár teljesen abba is hagyja az életmódváltást.

Régi álmom válik valóra ezzel a képzéssel, hogy a fogyást segítő szakemberek a test működése mellett a lélek evéssel összefüggő rejtelmeire is rálássanak.

Azt tapasztaltam, hogy a hozzám forduló embereknek igenis van akaraterejük, kitartásuk és motivációjuk. Sokat tudnak az életmódváltásról, a helyes étkezésről, sajnos néha annyira sokat, hogy bele is zavarodnak.

Ám, amíg nem értik meg a túlevésük, érzelmi evésük hátterét, addig újra és újra visszaesnek.

Visszatérnek rossz evési szokásaikhoz, feladják a küzdelmet és néha rosszabb állapotba kerülnek, mint ahonnan indultak. Sokszor alapvetően nem pszichológusi segítségre, sokkal inkább megértésre, jó támogatásra van szükségük, hogy legyőzzék és sikeresen megváltoztassák az étkezéshez fűződő viszonyukat. 

Nem kell pszichológusnak lenned ahhoz, hogy segíthess az érzelmi evésben érintett ügyfeleidnek céljaik elérésében, azonban kell, hogy végzettséggel rendelkező segítő szakember légy, hogy részt vehess ezen a képzésen.

Hiszem, hogy a segítő szakemberek edukációjával nagy mértékben javítható lenne az érzelmi evésben érintettek sikeressége az életmódváltásban. Ezért hoztam létre az Érzelmi evés lelki háttere – hogyan segíts szakszerűen a gyakorlatban? – továbbképzést segítő szakemberek számára. 

Személyi edzők, trénerek, mozgásoktatók, táplálkozási szakemberek, dietetikusok, coachok és más segítő szakemberek részére készült ez a 3 napos képzés, akik szeretnék kiegészíteni meglévő tudásukat a túlevés, érzelmi evés lelki hátteréről.

Az elméleti tudás mellett gyakorlati útmutatók, technikák is fontos részei a képzésnek, amely interaktív, így van lehetőség a felmerülő kérdések megbeszélésére. 

A képzés tematikája: 

 1. nap témái:
  – az érzelmi evés és ami mögötte van
  – túlevés és érzelmi evés – elméleti bevezető,
  – szükségletek a túlevés mögött,
  – akaraterő, kifáradás és motiváció,
  – kompetenciahatárok és szakmák közötti együttműködések.
 2. nap témái:
  – érzelemkezelési problémák, hogyan segíthetünk jól?
  – érzelmi evés fajtái és a lehetséges segítség módok,
  – stratégia szerepe és helyes alkalmazása,
  – önmegfigyelő napló – ellenállások a naplózással szemben,
  – kontroll helye az étkezésben és a mozgásban,
  – határtartási problémák az érzelmi evőknél,
  – határtartási problémák a segítő szakembereknél.
 3. nap témái:
  – tapasztalatok – kérdések megvitatása,
  – stresszkezelés a gyakorlatban,
  – elvárások és játszmák – amikor a kliens nem tudja tartani a határokat,
  – saját érintettség felismerése,
  – asszertív visszajelzési módok az ügyfeleknek. 

A képzés ideje:
2023. 10.09 – 10. hétfő, kedd
8.30-15.30 óráig

2023.10.16. hétfő
8.30-15.30 óráig 

A képzés formája:
Zoom – on-line előadás és beszélgetés
Az előadások felvételre kerülnek és korlátozott ideig visszanézhetők.

Jelentkezés módja:

Űrlap kitöltése és a képzés árának, vagy első részletének beérkezése után válik érvényessé 

Maximális létszám: 15 fő 

Képzés ára:
100 000 Ft
Egyösszegű befizetés esetén 90 000 Ft

JóLeszekeseknek 90 000 Ft
Egyösszegű befizetés esetén 80 000 Ft
(akik voltak nálam csoporton, vagy egyéni munkában dolgoztunk együtt)

Részletfizetés lehetséges, ezt a jelentkezési űrlapon tudod jelezni.

Ajándék: 

A képzés teljes írott és videóra felevett anyaga mellé megkapod ajándékba a JoLeszek Minitréning csomagot – értéke 20.000 Ft és a teljes JoLeszek Érzelmi evés videó sorozatot – értéke 14.000 Ft. 

Ez az összesen 34.000 Ft értékű ajándék tartalmaz 15 írott tudásanyagot és 5 db., egyenként 1 órás videóelőadást, melyeket érzelmi evőknek készítettem, hogy megérthessék a bennük zajló folyamatokat, emellett hatékonyan tudjanak változtatni az evési szokásaikon. 

Lemondási feltételek:

2023 10.01-ig teljes befizetett összeg visszajár
2023.10.05-ig a befizetett díj 50% jár vissza
2023.10.05. után nincs visszatérítés

Kérés, kérdés esetén írj nekem üzenetet a hello@leskovicsandrea.com e-mail címre.

A képzés ára bruttóban értendő.

Kinek ajánlom a képzést: 

 • Érzelmi evésben érintetteket segítő szakembereknek. Minden olyan tanácsadónak, dietetikusnak, edzőnek, trénernek, coach-nak, pszichológusnak, akinek az ügyfélkörében jelen vannak túlevők, érzelmi evők és szeretne új nézőpontokat, eszközöket a segítésükre.
 • Aktív ügyfélkörrel rendelkezőknek. A tanult anyag akkor épül be a leghatékonyabban, ha használjuk, ezért elsősorban olyanok jelentkezését várom, akik a közeljövőben gyakorolni is tudják a megszerzett tudásukat.
 • Pszichológia iránti nyitottsággal rendelkezőknek. Mivel a túlevés lelki hátterével foglalkozunk, ezért elengedhetetlen, hogy nyitott legyél az emberi lélek bizonyos részeinek és működésének az alaposabb megismerésére.
 • Azoknak, akik képesek a fejlődésre. Fontos, hogy el tudd fogadni, ha valamit eddig nem csináltál jól. Nem azért, mert ártani akartál bárkinek, hanem, mert nem volt mélyebb tudásod a témában. Mindenki hibázik, én is, és valószínűleg fogsz találni olyan pontokat ebben a három napban, amik a te hiányosságodra mutatnak rá. Ez nem baj, sőt kifejezetten hasznos és előrevivő. De ha leakadsz annál, hogy a tökéletlenségeddel szembenézz, akadályozod a saját és a csoport munkáját is. Természetesen segítek minden felmerülő kérdésben, de a fejlődésre való vágy benned kell, hogy legyen hozzá.
 • Önismerettel rendelkezőknek. A fentebb leírt okok miatt, egy alapvető önismeretre, önreflexióra szükség van, hogy kellően el tudj mélyülni a tananyagban.

Kinek nem ajánlom: 

 • Akik elsősorban a saját problémájukat szeretnék megoldani. A képzés fókusza a segítő eszközök  átadásán, elmélyítésén lesz, nem a belső munkán.
 • Nem rendelkeznek túlevőket segítő alapvégzettséggel. A képzés önálló munkavégzésre nem jogosít, a meglévő tudáshoz ad új perspektívát.
 • Nem tudnak on-line dolgozni. A képzés Zoom felületen, on-line formába zajlik, jelenleg nincs lehetőségem jelenléti oktatásra.
 • Nem tudnak a megjelölt időpontban jelen lenni a képzésen. Bár a teljes oktatási anyag felvételre kerül és korlátozott ideig visszanézhető lesz, a tananyag sikeres elsajátításához szükség van a közös munkára. Természetesen minimális hiányzás (kb 10%) elfogadható, de ha tudod, hogy nem érsz rá, ne vedd el másoktól a lehetőséget a fejlődésre.

Ha részt veszel a képzésen, megtanulod felismerni ügyfeleid közül az érzelmi evéssel küzdőket és egy teljes módszertant kapsz, hogy hatékonyabban tudd segíteni őket. 

Tiéd a 3 napos on-line képzés teljes írott és videóra felvett anyaga (a videó korlátozott ideig, a képzés végétől számított 1 hónapig lesz megtekinthető). 

Ajándékba kapsz 5 db., egyenként 3 részből álló JoLeszek Minitréninget, összesen 15 írott anyagot a túlevés érzelmi- és fizikai hátteréről, a motivációról, a rossz evési szokásokról valamint a belső fékekről és tiltásokról.

Emellett szintén ajándékba adom neked az 5 részes JoLeszek Érzelmi evés videósorozatot, melynek témái:
1. Érzelmi evés leküzdése
2. Túlevés, mint érzelemcsillapítás
3. Frusztráció és a túlevés
4. Stresszevés
5. Szégyen és az evés kapcsolata

A két ajándék értéke összesen 34.000Ft

Nem titkolt szándékom, hogy szeretnék létrehozni egy olyan szakmák közötti közösséget, amelynek fő célja az érzelmi evéssel küzdők segítése. Ahhoz azonban, hogy egy jó szakembert hitelesen ajánlani tudjak, elengedhetetlen, hogy ismerje az érzelmi evők speciális nehézségeit és azokat a módszereket, amelyekkel hatékonyan tud segíteni nekik. Ez a képzés egy nagyon fontos lépés ennek a közösségnek a létrejöttéhez. 

Ha úgy érzed, csatlakoznál hozzánk, szeretnél még jobb szakember lenni, még hatékonyabban segíteni a hozzád fordulókat, kattints a jelentkezem gombra és találkozzunk október 9-én!

Felmerülő kérdések: 

Mit tegyek, ha nem tudok mindhárom napon részt venni?

Bár mindhárom nap teljes anyaga felvételre kerül és egy hónapig visszanézhető lesz, emellett minden oktatási segédanyagot átadok, mégis azt kérem, lehetőség szerint minél kevesebbet hiányozzatok.

Milyen feltétele van a jelentkezésnek?

Valamely érzelmi evőket támogató területen tevékenykedsz, szakmai végzettséged van, lehetőség szerint aktív segítői munkát látsz el. 

Hogyan jelentkezhetek? 

Kattints a jelentkezem gombra, töltsd ki a jelentkezési űrlapot. Ezután kapni fogsz egy visszaigazoló e-mailt és egy számlát, az általad választott fizetési módról. A jelentkezés akkor teljes, amikor a teljes részvételi díj (ha ezt választottad), vagy annak első részlete – ha a részletfizetést választottad – beérkezik.

Van létszámkorlát?

Igen, maximum 15 jelentkezőt tudok fogadni az októberi csoportra a koncentrált munka miatt. 

Lehet kérdezni? 

Természetesen! A képzés előtt a hello@leskovicsandrea.com címre írva teheted fel felmerülő kérdéseidet. A képzés alatt az előadások után van lehetőség megbeszélni a felmerülő kérdéseket. 

Meddig lesz visszanézhető a felvétel? 

1 hónapig tudom a rendelkezésetekre bocsátani a felvételeket. 

Mi történik a képzés után, elengeded a kezünket?

Önállóan használhatjátok a megszerzett tudásotokat a hivatásotok gyakorlása közben. Továbbra is lesz lehetőség tőlem kérdezni e-mailben, egyéni- vagy akár csoportos konzultáció formájában. 

Amennyiben maradt még megválaszolatlan kérdésed, írj bátran a hello@leskovicsandrea.com e-mail címre! 

Impresszum: 

Képzés szervezője: Leskovics Tanácsadó Bt (6000 Kecskemét, Katona J tér 18. )
Adószám: 25560068-1-03
Cégjegyzékszám: 03-06-116049

Oktató: Leskovics-Ortelli Andrea – Tanácsadó szakpszichológus

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2023/000348

e-mail cím: hello@leskovicsandrea.com

A képzésre jelentkezés nem jelent automatikus bekerülést. A képzőnek joga van a jelentkezést visszautasítani. A képzés során kép- és hangfelvétel készül, melyhez a képzésen résztvevő hozzájárul. A kamera és a mikrofon bekapcsolása nem feltétele a részvételnek, bármikor kikapcsolható. A képzés felvétele a képző kizárólagos tulajdonát képzi, felhasználása korlátozott, csak az utólagos visszanézésre használható fel. Semmilyen marketing vagy oktatási anyagban nem jelenhet meg.
A jelentkező adatait a képző zártan kezeli, harmadik félnek nem adja át.
Minden jog fenntartva. Leskovics Tanácsadó Bt 2023.

Adatkezelés  ÁSZF